Hoe vaak moet mijn kat eten in een paar eenvoudige stappen

Ben jij op zoek naar de gezonde manier om jouw kat op ideaal gewicht te houden en te zorgen voor perfecte voertijden? De ‘truc’ is om een vast ritme aan te houden op een aantal vaste momenten en tijden.


Voer jouw kat in elk geval niet vrij waarbij het continue beschikking heeft tot voer. Dit is altijd onnodig en slecht vanuit nature van de kat.Onze katten behouden al jaren een perfect gewicht en zijn op de juiste momenten actief op zoek naar eten.


Stap #1. Maak een planning

Plan drie of vier voedermomenten in waarop jij jouw kat te eten geeft. Deze momenten moeten verdeeld zijn over de dag en het is belangrijk dat je hier niet vanaf wijkt. Katten zijn erg gevoelig voor ritme en eten graag over meerdere momenten op de dag.  

Vier momenten is gemakkelijker als je gebruik maakt van een voerautomaat. Wanneer je geen voerautomaat gebruikt zijn vier voedermomenten (elke 6 uur) onhandig vanwege jouw nachtrust. Je zou hierom dus kunnen kiezen om drie voedermomenten (elke 8 uur) aan te houden. Echter raden we aan om vier voermomenten in te stellen. Onderaan het artikel bieden we een rooster en spiekbriefje waarin jij gemakkelijk jouw planning kunt opmaken.


Stap #2. Bereken de hoeveelheid voer

Afhankelijk van het aantal momenten die je zojuist hebt ingesteld zul je de hoeveelheid voer moeten berekenen die per toediening gegeven wordt. Houdt hiervoor altijd de tabel op de verpakking van het voer aan.  

 Geef je jouw katten droog en natvoer? Bereken dan volgens het aantal voermomenten en de tabellen op het droog en natvoer. Wanneer je bijvoorbeeld één van de vier voedermomenten natvoer geeft, dit raden we trouwens minimaal aan, dien je met het natvoer ¼ van de dagelijkse hoeveelheid van een kat toe te dienen. Met het droogvoer dien je ¾ van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid toe te dienen.


Afsluitende woorden

Voeden zonder planning en afmetingen is ongezond voor je kat. Daarnaast is het onnatuurlijk om op een vrije manier voeding toegediend te krijgen. Optimaal zijn vier voermomenten op de dag. Wil jij daarvoor niet je wekker te hoeven zetten? Bekijk dan hieronder onze voerautomaten. 

Spelen voordat katten hun eten toegediend krijgen is optimaal om het ‘jachtinstinct’ van de kat te stimuleren voor een gezonde kat. 


ONZE VOERAUTOMATEN

Nutri Vision

Petoneer voerautomaat met camera.

Nutri Fresh

Petoneer voerautomaat vershoudend